KAJIAN PEMBUATAN MASKER WAJAH ORGANIK DARI CAMPURAN AMPAS KOPI, AMPAS TEH HIJAU, KUNYIT, DAN TEPUNG BERAS
DOI:
https://doi.org/10.21111/atj.v6i2.7908Keywords:
Coffee, Waste, Face Mask.Abstract
References
Aulton, Michael, E. 2005. Pharmaceutics The Science Of Dosage From Design. Elsevier. United Kingdom. Aulton, M. E. 1988. Pharmaceutics, The Sciene Of Dosage From Design Churchil Livingstone. London. Asnia, M., Ambarwati, N. S. S., Siregar, J. S. 2019. Pemanfaatan Rimpang Kunyit Sebagai Perawatan Kecantikan Kulit. Jurnal SeminarNasional Multi Disiplin dan Call For Papers. 1(1): 698-700. Bentley, Vicci. 2006. Siasat jitu awet muda. Jakarta: esensi. Hertina, N.T. 2013. Pemanfaatan ampas kedelai putih dan ampas kopi dengan perbandingan berbeda dalam pembuatan lulur tradisional untuk perawatan tubuh. Skripsi. Universitas Negeri Surabaya. Surabaya. Lestari, P.M., Sutyaningsih, R. B., dan Ruhimat. 2013. The Influence of Increase Concentration Polivinyl Alcohol (PVA) as a Gelling Agent on Physical Properties of The Peef-off of Pineapple Juice (Ananas Comosus L). Asian Societies of Cosmetic Scientists Conference. Lestari, R. T., Lailatul, Z. G., Erika, L. K., Ragilia, P. H., Ardiansyah, P. I. K., Kholidatul, F., Setia, L. W., Tiffany. Dewi, I, K., Daniel, D. C. S., Yuni, P. 2021. Perilaku Mahasiswa Terkait Cara Mengatasi Jerawat. Jurnal Farmasi Komunitas. 8(1) : 15-19. Na’imah, J. 2018. Optimasi Masker Beras untuk Wajah. Jurnal Ilmu Kesehatan. 4(1): 2-6. Nawangsari, D., Silvia, A. 2018. Formulasi Sediaan Masker Antioksidan Dari Ekstrak Teh Hijau. Jurnal Ilmiah Farmasi 1(1): 110. Nurwaini, S., Sari, D, A, P. 2019. Masker Gel Pell-Off Ekstrak Daun Teh Hijau Sifat Fisik dan Aktivitas Antioksidannya. Journal University Research Colloquium. 9(1): 405-406. Prasetyo, H. 2015. Ekstraksi senyawa antioksidan kulit buah kopi: kajian jenis kopi dan lama maserasi. Skripsi. Universitas Jember. Rahmat, A., Nurul, F., Yuni, S., Winih, S. R., Helvi, Y., Abdul, M., Raden, A. D. W., 2020. Pembuatan Masker Kopi Sebagai Produk Unggulan Kelompok Wanita Tani Desa Manggarai, Kecamatan Air Hitam, Kabupaten Lampung Barat. Jurnal Pengabdian Nasional . 1 (1): 22- 23. Septiani, S. N., Wathoni., Mita, S. R. 2011. Formulasi Sediaan Masker Antioksidan dari Ekstrak Etanol Biji Melinjo (Gnetum gnemon Linn.). Jurnal Unpad. 4-24. Suranny L. E., Wagino. 2019. Pengembangan Potensi Kopi Ndorog Wonogiri Menjadi Komoditas Unggulan yang Berkelanjutan. Jurnal INISIASI. 8 (2): 77-84. Vieira, R. P. 2009. Physical and physicochemical stability evaluation of cosmetic formulation containing soybean extract fermented by Bifido bacterium animals. Braz. J. Pharm. Sci. 45(3): 515-525. Wasitaatmadja, S. M., 1997. Penuntun Ilmu Kosmetik Medik. Penerbit Universitas Indonesia. Jakarta. Wulandari, A., Erni, R., Ella, N., Pipih, A. 2019. Formulasi Ekstrak dan Biji Kopi Robusta dalam Sediaan Masker Gel Peel-off untuk Meningkatkan Kelembaban dan Kehalusan Kulit. Jurnal Ilmiah farmasi. 9(2): 77-85.
Downloads
Published
Issue
Section
License
The author whose published manuscript approved the following provisions:
1. The right of publication of all material published in the journal / published in the Agroindustrial Technology Journal is held by the editorial board with the knowledge of the author (moral rights remain the author of the script).
2. The formal legal provisions for access to digital articles of this electronic journal are subject to the terms of the Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License (CC BY-NC-SA 4.0), which means that Agroindustrial Technology Journal reserves the right to save, transmit media or format, Database), maintain, and publish articles without requesting permission from the Author as long as it keeps the Author's name as the owner of Copyright.
3. Printed and electronically published manuscripts are open access for educational, research and library purposes. In addition to these objectives, the editorial board shall not be liable for violations of copyright law.