The Effect of Different Types Manure and Altitude on Wheat Production
DOI:
https://doi.org/10.21111/agrotech.v9i1.9555Keywords:
Gandum, Gluten, Ketinggian tempat, Protein, Pupuk kandangAbstract
References
Badan Pusat Statistik. (2020). Data kebutuhan dan import gandum indonesia (data diolah). Badan Pusat Statistik. Jakarta. www.BPS.go.id. Diakses 20 Agustus 2021.
Dewanto, F. G., Londok, J. J. M. M. R., & Tuturoong, R. A. V. (2013). Pengaruh pemupukan anorganik dan organik terhadap produksi tanaman jagung sebagai sumber pakan. Jurnal Zootek, 32(5), 1–8
Fahrunsyah, Mulyadi, A. Sarjono dan S. Darma. (2021). peningkatan efisiensi pemupukan fosfor pada ultisol dengan menggunakan abu terbang batubara. Jurnal Tanah dan Sumberdaya Lahan. 8 (1): 189-202.
Harjadi, S.S. (2019). Pengantar Dasar Agronomi. Gramedia: Jakarta.
Ika N. S., Eva., B. (2020). Pengaruh faktor geografis terhadap perubahan produktivitas jenis padi di kecamatan delanggu kabupaten klaten. Geo Image. 9 (2): 114-120.
Mangungsong A, Soemarsono, dan Fatardho Z. (2019). Pemanfaatan mikroba tanah dalam pembuatan pupuk organik serta peranannya terhadap tanah aluvial dan pertumbuhan bibit tanaman kakao. Jurnal Argon Indonesia, 47(3):318-325
Maria Yustiningsih. (2019). Intensitas cahaya dan efisiensi fotosintesis pada tanaman naungan dan tanaman terpapar cahaya langsung. BIOEDU, 4 (2): 43-48.
Roidah, I. S. (2013). Manfaat penggunaan pupuk organik untuk kesuburan tanah. Jurnal Bonorowo , 30-43
Saaroh N, S., Wayan I, S. (2020). Elastisitas permintaan gandum dan produk turunan gandum di Indonesia. Jurnal Ekonomi Kuantitatif Terapan. 13: 1.
Suarni. (2016). Struktur dan Komposisi Biji dan Nutrisi Gandum. Dalam “Gandum”: Peluang Pengembangan di Indonesia. IAARD Press. Jakarta.
Suwarti dan Syafruddin. (2016). Teknologi Budidaya Gandum di Indonesia. Prosiding Seminar Nasional Inovasi Teknologi Pertanian. Balai Penelitian Tanaman Serealia: 671-679.
Syafruddin. (2016). Pemupukan Tanaman Gandum dalam “Gandum” : Peluang Pengembangan di Indonesia. IAARD Press. Jakarta.
Wahyuningsih, K. (2015). Utilization of Inpari 17 Rice (Oryza sativa L.) Modified as flour to be used as Gluten-free bread Raw Materials Pangan, 24(3).167-182
Zaini, Z. dan N.A. Subekti. (2016). Pengembangan Gandum di Daerah Tropika dengan Pendekatan Fisiologis dan Agronomis. dalam “Gandum” : Peluang Pengembangan di Indonesia. IAARD Press. Jakarta
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
The author whose published manuscript approved the following provisions:
1. The right of publication of all material published in the journal / published in the Gontor AGROTECH Science Journal is held by the editorial board with the knowledge of the author (moral rights remain the author of the script).
2. The formal legal provisions for access to digital articles of this electronic journal are subject to the terms of the Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License (CC BY-NC-SA 4.0), which means that Gontor AGROTECH Science Journal reserves the right to save, transmit media or format, Database), maintain, and publish articles without requesting permission from the Author as long as it keeps the Author's name as the owner of Copyright.
3. Printed and electronic published manuscripts are open access for educational, research and library purposes. In addition to these objectives, the editorial board shall not be liable for violations of copyright law.